Nejmodernější technologie Ormazabal ve vodíkové továrně ve Španělsku

Nový závod na zelený vodík společnosti Iberdrola v Barceloně je vybaven nejmodernější technologií Ormazabal.

Jedná se o velmi ojedinělý projekt díky vysoké úrovni digitalizace prostřednictvím začlenění nejpokročilejších ochranných a řídicích prvků z portfolia Ormazabal, a také díky použití špičkových vysokonapěťových rozváděčů, které přímo obsahují senzory pro různé parametry, zabudované do jejich vlastní struktury.

Zelený vodík je palivo, které neprodukuje znečišťující emise. Je bezpečný pro přepravu a skladování a lze jej použít v průmyslu, dopravě, výrobě a domácí spotřebě. Zelený vodík se vyrábí elektrolýzou, technologií, která odděluje dvě složky vody: H2 a O. Energie potřebná pro tento proces generování vodíku se získává z obnovitelných zdrojů, jako je solární nebo větrná energie.

Pro Ormazabal představuje tento projekt nový milník v oblasti dekarbonizace ekonomiky. Podílíme se například na vybavení pro distribuční sítě, jsme součástí projektů výroby energie z obnovitelných zdrojů. V posledních letech se Ormazabal významně podílí na elektrifikaci silniční dopravy prostřednictvím rychlého a ultrarychlého nabíjení. V Česku jde například o budování sítě dobíjecích stanic IONITY pro elektromobily.

Původní článek v angličtině najdete na stránkách Ormazabal.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.